Engels

Uit onderzoek blijkt dat op jonge leeftijd meertalig opgroeien goed is voor de taalontwikkeling van kinderen. Door al vanaf groep 1 met Engels te beginnen, leggen we daar de beste basis voor. In alle groepen wordt gewerkt met de methode Take it Easy. Bij deze methode wordt veel gewerkt met het digibord en gebruik gemaakt van native speakers, die de kinderen een perfecte uitspraak aanleren. Native speakers zijn mensen waarvan Engels de eigen taal is.

Take it easy dompelt kinderen daarmee onder in de Engelse taal: van het begin tot het eind wordt er in de les Engels gesproken. Hierdoor en door regelmatig te herhalen stijgt het taalniveau van de kinderen snel.

In de groepen 1 t/m 4 wordt op een speelse manier de Engelse taal ontdekt. Het Engels wordt aangeboden in de vorm van het voorlezen van prentenboeken, liedjes zingen en het doen van spelletjes. In de groepen 5 t/m 8 doorlopen de kinderen de lesstof via thematische filmpjes, muziekclips en afwisselende opdrachten.

Bovendien is er een uitwisselingsprogramma met een Engelse school, de Horsted school in Chatham, Engeland. Er is regelmatig correspondentie waarbij leerlingen en leerkrachten via o.a. brieven elkaar informeren.

Bekijk hier foto's van de uitwisseling van post.